WE STREVEN NAAR EEN WERELD ZONDER WREEDHEID


M·A·C doet niet aan dierproeven. Wij hebben zelf geen faciliteiten waar dierproeven worden uitgevoerd en vragen ook nooit aan anderen om deze namens ons te doen. Er zijn overheden die dierproeven uitvoeren om de veiligheid van onze producten te bewijzen alvorens ons toestemming te verlenen voor verkoop, maar M·A·C heeft nog nooit dierproeven uitgevoerd en wij zullen een leidende rol blijven spelen binnen de beweging om dierproeven over de hele wereld te beëindigen. In dit licht zijn wij trots op onze samenwerking met IIVS (Institute for In Vitro Sciences) voor het uitbreiden van de toepassing en acceptatie van methodes zonder dierproeven.

 

 

Veelgestelde vragen


Hier vind je antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Mocht je nog andere vragen hebben,KLIK HIER om ons te mailen met je vraag die we met alle plezier zullen beantwoorden. We zijn altijd bereid om het gesprek voort te zetten.

 

Wat bedoel je met “er kan een uitzondering worden gemaakt”?
Onder alle landen waar M·A·C wordt verkocht, is China het enige land waar dierproeven onderdeel kunnen uitmaken van de veiligheidsbeoordeling. Dit wil zeggen dat voorafgaande aan onze import van cosmetica in China, de Chinese overheid dierproeven kan uitvoeren op onze producten of op de ingrediënten in hun officiële laboratoria.

Hoe weet ik of mijn producten op dieren zijn getest?
China is het enige land waarvan we weten dat dierproeven onderdeel zijn van hun veiligheidsbeoordeling. Voor de verkoop in de VS of de Europese Unie worden geen dierproeven uitgevoerd op producten.

Hoe worden M·A·C-producten getest op veiligheid en werkzaamheid?
We gebruiken vrijwilligers en voeren in vitro tests uit (of laten deze uitvoeren).

Is M·A·C eigenaar van vestigingen waar dierproeven gehouden worden?
Nee. Wij bezitten nergens ter wereld vestigingen waar dierproeven gehouden worden.

Wat is het Institute for In Vitro Sciences?
Het Institute for In Vitro Sciences (IIVS) ontwikkelt en implementeert programma’s in landen waar in vitro-tests niet worden geaccepteerd. We willen wetenschappers op de hoogte brengen van de wetenschappelijk bewezen werkzaamheid van deze methodes. We zijn trots op onze nieuwe samenwerking met het Institute for In Vitro Sciences (IIVS) zodat we ervoor kunnen zorgen dat alternatieve testmethodes de internationale norm worden. Met onze financiële bijdrage aan het International Outreach Program (IOP) van IIVS kunnen wij hierin een belangrijke rol spelen. Het IOP biedt een verscheidenheid aan steun, waaronder technische assistentie door middel van presentaties, workshops en praktische trainingssessies in landen die nog steeds dierproeven gebruiken om de veiligheid van producten of ingrediënten te bepalen.